Ocean Conservancy

Pesë shtetet që flakin më shumë plastikë në oqeane sesa pjesa tjetër e botës së bashku

Në detet e planetit tonë notojnë shishe, qese plastike dhe bishta cigaresh. 5% e të gjithë mbetjeve plastike hidhen në det. Sipas “Ocean Conservancy”, organizatë jofitimprurëse mjedisore amerikane, 95% e mbetjeve është e zhytur nën ujë, ku aty mbysin krijesat nënujore dhe rrënojnë ekosistemin ujor. Pesë vendet e identifikuara në raport janë kontribuesit kryesore në këtë krizë. Dhe të gjitha këto vende janë në Azi. “Ocean Conservancy” pretendon se Kina, Indonezia, Filipinet, Tailanda dhe Vietnami janë vendet që po kontribuojnë më shumë në flakjen e rreth 60% të mbeturinave plastike në det.