Organizata e Mbrojtjes se Peshkut

Malazezët ankohen: Peshkim i paligjshëm në ujërat tona

Goran Shkatariq, drejtor i parkut kombëtar të liqenit në Malin e Zi, thotë se peshkatarët shqiptarë guxojnë dhe shkojnë edhe në thellësi të mëdha, pavarësisht masave. “Këtë shqetësim ua kemi përcjellë me kohë autoriteteve përkatëse. Peshkatarët kalojnë edhe në thellësi të mëdha në pjesën malazeze. Nuk është një shkelje e rëndë po është një shkelje shtetërore dhe ndëshkohet me 50 euro gjobë. Unë nuk mund ta ndryshoj ligjin dhe këto janë rregullat, ndaj nuk mund të lejohet shkelja e kufirit ujor dhe për këtë duhen marrë masa”.