oscar

Kur ceremonia e ndarjes së çmimeve OSCAR nuk i shpëton ndryshimeve klimatike

Në edicionin e 88-të të shpërndarjes së çmimeve Oskar që u mbajt mesnatën e së dielës në Los Angeles, Leonardo Di Caprio ka marrë çmimin Oscar si aktori më i mirë. Pas falenderimeve për kolegët dhe mbështetësit Di Caprio tha se filmi The Revenant bën fjalë për lidhjen e njeriut me botën natyrore. Një botë ku ne të gjithë ndjemë vitin e kaluar si vitin më të nxehtë në histori. “Produksioni jonë duhej të levizte në jug të planetit për te gjetur pak borë. Ndryshimet klimatike janë të vërteta dhe janë duke ndodhur tani. Është kërcënimi më urgjent me të cilin ballafaqohet çdo ditë çdo specie.