Osumi

Me parqet kombëtare nuk duhet të bëhen negociata

Lajmi për shkatërrimin e kanioneve të Osumit, si pasojë e projekteve për ndërtimin e dy hidrocentraleve, ishte një bombë. Kjo, për gjithkënd që mendon qoftë edhe mesatarisht. Po ashtu, ishte një habi e madhe se si qeveria nuk dinte asgjë për atë që do të ndodhte nga zbatimi i atyre projekteve.

Ndotja e Osumit, mbetje dhe aromë e keqe pëgjatë lumit në Berat

Rënia e nivelit të prurjeve gjatë muajve të verës nxjerr në pah nivelin e lartë të ndotjes në lumin Osum që kalon mes përmes Beratit. Derdhja e ujërave të zeza dhe hedhja e mbetjeve nga qytetarët mbeten problematika pa zgjidhje në qytetin muze që cdo vit pret mijëra vizitorë shqiptarë e të huaj. Këta peshkatarë janë të vetmit që i kanë mbetur besnikë Osumit. Ndotja dhe era e keqe nga derdhja e ujërave të zeza bën që qytetarët e tjerë të shpejtojnë hapat kur u duhet të ecin përgjatë lumit që kalon përmes Beratit.

Rama: Kanionet magjike të Skraparit nuk preken

Kryeministri Edi Rama falënderoi sot qytetarët që denoncuan për ndërtimin e HEC-it mbi kanionet e Osumit dhe i siguroi ata se Kanionet e Skraparit nuk preken.