Pakistan

Lirohet elefanti i keqtrajtuar për 30 vjet

Është e padiskutueshme që keqtrajtimi i kafshëve nga njerëzit duhet të jetë një çështje e rëndësishme, gjithsesi ka akoma shumë raste ku “miqtë tanë” keqtrajtohen. Fatkeqësisht ky ishte realiteti i elefantit Kaavan i cili shpenzoi 30 vjet i mbyllur në zinxhirë në kopshtin zoologjik Murghazaar, në Islamabad, Pakistan. Kafsha e gjorë nuk e ka njohur kurrë lirinë. Fatmirësisht shumë aktivistë nëpërmjet misionit të tyre, i kanë dhënë elefantit një mundësi të jetë i lirë. Më në fund gjërat po përmirësohen për Kaavan.

Pakistan: Temperaturë rekord e fillimverës

Në qytetin Turbat, në provincën Baluçistan të Pakistanit, u regjistrua dje temperatura më e lartë në historinë e vendit. Zyrtarët e Entit Meteorologjik të Pakistanit regjistruan dje temperaturën 53,5 gradë Celsius. Temperatura më e lartë ishte regjistruar më 30 maj të vitit 2009, kur kishte arritur deri në 52 gradë Celsius. Zyrtarët kanë theksuar se Pakistani ndodhet nën ndikimin e ndryshimeve klimatike dhe se vitet e fundit temperaturat ekstreme kanë rritur ndikimin në gjithë vendin.