Panama

Do jetonit në një shtëpi me mure shishesh plastike?

Shumë shpejt në ishullin e Colon në Panama, do të ndërtohet fshati i parë në botë i ndërtuar nga mijëra shishe plastike. Projekti Plastic Bottle Village është iniciuar nga biznesmeni Robert Bezeau, për të përdorur mbetjet e akumuluara të zonës. Banesa e parë është realizuar me 20 mijë shishe, të përdorura si materiale izoluese. Në kantier tashmë janë 120 banesa që përveç plastikës kanë dhe një skelet çeliku dhe një mbulesë betoni.