peshk

Në pritje të ‘peshkut të madh’, kapet një peshk i rrallë

Ndryshimet klimaterike dhe moratoriumi ka bërë që shumë gjallesa të cilat nuk janë parë në ujërat tona, të shfaqen së fundmi. Një peshk gjalpë, në latinisht i quajtur ‘Ruvetus’, është kapur në ujërat e Vjosës.

Shkencëtarët dhe peshkatarët në Maqedoni bashkohen për të shpëtuar troftën e rrallë

Në Ohër, Maqedoni shkencëtarët dhe peshkatarët maqedonas janë bashkuar për të filluar mbarështimin artificial të një specie trofte unike në Liqenin e Ohrit, degët e tij dhe daljen nga lumi i Drin-it të Zi. Gjuetia dhe mbipopullimi e kanë shtyrë troftën e Ohrit në prag të zhdukjes, megjithë janë përpjekjur gjithmonë ta mbajnë nën vëzhgim, duke përfshirë një ndalim 10-vjeçar të peshkimit të vendosur nga qeveria maqedonase që vazhdoi deri në vitin 2014.