Peshkopi

Dibër, protestë kundër HEC-eve; kundërshtohen projektet mbi Drinin e Zi

Banorë të Dibrës dhe anëtarë të shoqatave në mbrojtje të Luginës së Drinit të Zi protestuan këtë të hënë në qytetin e Peshkopisë kundër projekteve të ndërtimit të hidrocentraleve mbi këtë lum. Ata e quajnë shkatërrim të mjedisit, tokave të tyre por edhe zonave historike krijimin e liqevene ujëmbledhëse në këtë luginë. Në mbështetje të banorëve të zonës kanë shkuar edhe përfaqësues nga Këshilli Komunal i Dibrës së Madhe në Maqedoni. Sipas ekologjistëve që morën pjesë në këtë tubim, Shqipëria, e cila ka nënshkruar konventat ndërkombëtare, nuk mund të marrë asnjë vendim që prek mjedisin pa marrë miratimin e banorëve të zonës.