Peter Wilson

Arkitekti gjerman i këndit të lojërave: Jam surprizuar nga protestat

Pas debateve të shumta që kanë shoqëruar ndërtimin e Parkut të Lojërave për Fëmijë tek Liqeni Artificial, arkitekti dhe njëri ndër ideuesit e tij, Peter Wilson shpjegon më saktë se për çfarë bëhet fjalë. Ai thekson se parku do të jetë 50 përqind më i madh se tani, ndërsa do të ketë edhe një urë përmes liqenit. “Vendndodhja e tij është zgjedhja ime dhe unë jam ai që e ka zhvilluar panoramën e zgjeruar të këtij parku. Parku i Tiranës do të jetë më fantastiku që mund të imagjinoni. Ai do të jetë 50% më i madh se aktuali, do të ketë pjesë me ujë të freskët për njerëzit që do të ecin aty.