Petrit Gjoni

Moti i keq/ Flasin specialistët: Shkodra qyteti më i rrezikuar nga përmbytjet, të mos hapen portat e HEC-eve

Përmbytjet në zonën e nën-Shkodrës ndodhin pothuajse çdo vit në stinën e dimrit. Nga ana e shtetit nuk është marrë asnjë masë.

Sejrie Baleta

Zona e nën-Shkodrës është një nga zonat më të rrezikuar nga përmbytjet. Uji nuk u është hequr këtyre zanave po përkundrazi u është rikthyer edhe pse është një nga “mysafirët” më të padëshiruar kur bëhët fjalë që do ta përmbysë atë si një zonë e tërë. Kanë mjaftuar reshjet që në njësinë administrative Ana e Malit, fshatrat Obot dhe Goricë të zgjodhen në prezence uji rreth 20 centimetër.