plastike

Bruksel, BE-ja synon të ndalë produktet plastike njëpërdorimshme

Rripat plastik, pjatat plastike dhe shkopinjtë e tullumbaceve bëjnë pjesë në produktet plastike që do të ndalohen në Bashkimin Europian, sipas një propozimi për të ndaluar ndotjen detare të prezantuar sot nga ekzekutivi i Unionit.

Dita ndërkombëtare e Mjedisit, tema e vitit: Lufta kundër plastikës

Në Ditën botërore të Mjedisit, caktuar nga OKB-ja për të promovuar ndërgjegjësimin dhe veprimin në mbrojtje të mjedisit që na rrethon, ai që ngrihet si shqetësimi më i madh është fare i qartë: Si të ndihmohet lufta kundër plastikës së kthyer në njërin prej kërcënimeve kryesore ndaj ekosistemit në ditët tona.