plehra

“Mafia e plehrave do të na helmojë tokat”, protestuesit përplasen me policinë në Fier

Banorët e fshatit Verri në Fier kanë protestuar ditën e sotme kundër ndërtimit të inceneratorit pranë zonës së tyre të banimit. Teksa kundërshtojnë projektin, banorët thonë se “Mafia e plehrave do të na helmojë tokat”. Ndonëse protesta ka qenë paqësore, ndërhyrja e policisë e ka ndezur pak më shumë situatën.

Hodhën plehrat në rrugë, Veliaj denoncon publikisht dy lokale

Inspektorët e Bashkisë së Tiranës vijojnë që të marrin masa për të ndaluar lokalet të cilat ndotin rrugët e qytetit duke i hedhur qeset me plehra vend e pa vend, ndonëse kazanët dhe koshat janë aty pranë. Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj ka publikuar një prej rasteve ku inspektorët e kanë dokumentuar shkeljen përmes kuponëve tatimorë të gjetur në qesen e plehrave të hedhur në rrugë pranë lokalit.

Plehrat jashtë kontrollit! Në Manzë hidhen edhe ato spitalore

Jo vetëm landfilli i qytetit të Durrësit, por dhe ai i Manzës, pjesë e së njëjtës bashki, është jashtë çdo kontrolli. Mbetjet urbane hidhen nga makinat e grumbullimit rrëzë shpatit të kodrinës dhe buzë rrugës që të çon në ish-minierën e Manzës.