porto romano

Emergjenca mjedisore në Durrës, tani vendimet i ka qeveria

Pulëbardhat bregdetare që janë shfaqur në vendgrumbullimin e mbetjeve urbane të Porto Romanos, në Durrës, duket se lajmërojnë atë që pritet të ndodhë në hapësirën e ndotur prej 15 hektarësh, pasi pushteti vendor pranoi degradimin ekstrem të zonës.

Transformimi i Porto Romanos në një park të ri për qytetin e Durrësit

Në vizitën e tij në Porto Romano, Kryeministri i vendit z. Edi Rama, së bashku me Ministrin e Turizmit dhe Mjedisit z. Blendi Klosi dhe Kryetarin e Bashkisë së Durrësit z. Vangjush Dako, deklarojnë se së shpejti do nisë një projekt për transformimin rrënjësor në përmirësim të mjedisit në këtë vend. Kryeministri shprehu se brenda 18 muajve do të ndërtohet një park i ri për qytetin e Durrësit.