predha

Lezhë - Zbulohet sasi e madhe predhash, ishin fshehur në nëntokën e “Nënë Terezës”

Një sasi e konsiderueshme predhash janë gjetur në lagjen “Nënë Tereza” në Lezhë, të cilat mendohet se i përkasin Luftës së Dytë Botërore. Sasia e predhave është nxjerrë në dritë nga banorë të zonës, të cilët po merrnin dhe. Deri tani mësohet se askush nga autoritetet nuk është paraqitur për të parë situatën dhe për të marrë masa për largimin e tyre. Qyteti i Lezhës për 70 vjet me radhë ka bashkëjetuar me rrezikun e shpërthimit. Që nga Lufta e Dytë Botërore, ky qytet ka fshehur poshtë vetes një sasi të madhe eksplozivi, që në rast shpërthimi mund të kishte sjellë pasoja të mëdha.