qytet i paster

10 qytetet më të pastër në botë për vitin 2016

Niveli i zhvillimit të një vendi vihet re nga pastërtia dhe rregulli që ai ka, pasi ato tregojnë se sa e civilizuar dhe e disiplinuar është popullsia e atij shteti. Kërkesa e secilit prej nesh për të jetuar në një vend të pastër dhe higjenik është duke u rritur nga dita në ditë, por rritja e popullsisë, ambientet e ndotura, rrugët me pluhur dhe të pista janë duke e kthyer këtë në të pamundur. Por ka disa qeveri, të cilat ndjekin politika të caktuara për të planifikuar dhe menaxhuar faktorët kryesorë të ruajtjes së pastërtisë, për tu ofruar qytetarëve të tyre kushte sa më të mira jetese.