ranger

Rojet e mjedisit, prej 44 vitesh vrojton 6 mijë hektarë pyll

Bashkim Koçi prej 44 vitesh punon si roje pylli, por përgjegjësia e tij është dyfishuar tashmë që mbron një Park Kombëtar, më i madhi në vend, ai i Shebenikut. Vështirësitë janë të mëdha për të mbrojtur një terren 3 herë më të madh se norma ku çdo ditë rrezikohet edhe jeta. Ministria e Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura i janë bashkuar iniciativës botërore për të festuar Ditën Ndërkombëtare të “Rangers”-ave. Por a është kjo iniciativë e mjaftueshme për të stimuluar punën e një roje pylli?