rangers

31 Korrik 2018 – Festojmë Ditën Botërore të Rangers-ave

Për të dytin vit radhazi në Shqipëri, Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura me mbështetjen e projektit NaturAL, të financuar nga Bashkimi Evropian, festojnë sot Ditën Botërore të Rangers-ave. Dita Botërore e Rangers-ave festohet cdo vit në mbarë botën më 31 korrik duke përkujtuar dhe vlerësuar punën e palodhur dhe rolin e rëndësishëm te Rangers-ave për mbrojtjen e vlerave të zonave të mbrojtura.   Rangersat luajnë në rol kyç në ruajtjen e zonave të mbrojtura, duke siguruar jo vetëm informimin e vizitorëve, por duke u kujdesur për mbrojtjen e florës dhe faunës, për parandalimin e zjarreve, ruajtjen e hapësirave publike, infrastrukturës si dhe mbrojtjen ndaj veprimeve të paligjshme si gjuetia e shpendëve apo prerja e paligjshme e drurëve në zonat e mbrojtura.

Tomorri, mali enigmatik që priti mbi 160 mijë turistë vendas e të huaj në 2017

Për vitin 2017, në këtë park janë futur rreth 160 mijë turistë vendas e të huaj të cilët kanë vizituar edhe qytetin e Beratit. Ky është një numër i konsiderueshëm për një Park Natyrorë që kërkon aftësi fizike të veçantë për ta eksploruar për shkak të terrenit të tij malor dhe të vështirë në rrugë kalime.

Mali i Tomorrit shtrihet në lindje të qytetit të Beratit dhe verilindje të qytetit të Çorovodës dhe gëzon statusin e Parkut Kombëtar.