Rescue Animal Albania

Nisin përpjekjet për transferimin e arinjve ‘të Lalzit’ në parkun rehabilitues në Gjermani

Qytetarë dashamirës të natyrës kanë qenë të radhës që kanë sinjalizuar të shqëtësuar, mbajtjen në gjendje të robëruar të dy arinjve në kafaze, në një lokal pranë fshatit Bisht Kamëz. Konstatimi i tyre është bërë për herë të parë më 4 Janar të këtij viti nga aktivistet e ASPBM, gjatë kryerjes së monitorimeve në terren. Megjithëse kanë kaluar pothuajse dy muaj nga raportimi i tyre, deri në këto momente asnjë masë konkrete nuk është marrë nga institucionet përgjegjëse për ruajtjen e faunës.

Shoqëria civile mbështet zgjidhjen e Bashkisë së Tiranës për qentë e rrugës

Shoqatat në mbrojtje të kafshëve kanë mbështetur fillimin e projektit të madh të sterizilimit të kafshëve nga Bashkia e Tiranës, duke e vlerësuar si një hap shumë të pritur në rrugën e duhur për qytetin. Shoqata e vullnetarëve Animal Rescue Albania thotë se sterizilimet e kafshëve të rrugëve do të bëhen pranë spitalit të kafshëve të Kombinatit dhe në ditët në vijim do të përcaktohen dhe zonat prioritare të ndërhyrjes. “Tashmë është filluar me QSUT si një nga zonat me sensitive. Rruga është e gjatë dhe jemi të ndërgjegjshëm do ketë vështirësi por është e vetmja mënyrë për zgjidhjen e problemit të kafshëve të rrugës.