RIMES

El Nino do të kthehet fuqishëm këtë vit

Fenomeni klimatik “EL Nino” është një dukuri ciklike e motit që shkakton rrënime globale. Fenomeni ka një interval kohe prej 20 vitesh, por shkencëtarët thonë se ky fenomen do të jetë më i shpeshtë çdo 10 vjet. Prof. Scaife nga Met Office bën me dije se disa vende rrezikojnë të përmbyten dhe disa të tjera të vuajnë nga thatësira. El Nino në Azi dhe në Paqësor pritet të jetë një nga më të fortët qysh prej vitit 1998 dhe do të vazhdojë kështu edhe në 2016-tën , sipas parashikimit të Këshillit Evropian,që sugjeron bashkëpunim rajonal për të parandaluar katastrofa dhe përshtatjen e strategjive për këto ndryshime klimatike.