Romeo Eftimi

Flasin ekspertët - “Ujërat termale shfrytëzohen si në shekullin e 19, të kthehen në qendra turistike”

Pavarësisht vlerave të larta kurative dhe bukurive natyrore ujërat termale dhe minerale në Shqipëri shfrytëzohen pa kriter. Ekspertët shprehen se në vendet e rajonit, ujërat termale janë kthyer në qendra të mirëfillta turistike, ndërsa në vendin tonë numri i frekuentuesve është shumë i vogël. Romeo Eftimi dhe Alfred Frashëri janë dy profesorë që kanë bërë një studim të ujërave termalë dhe mineralë në Shqipëri. Ata i bëjnë apël shtetit që të marrë menaxhimin e këtyre pikave, pasi privati po i keqpërdor.