Ropoto

Ropoto: Fshati ‘fantazëm” grek që po rrëshket

Ropoto ishte një ndër fshatrat më piktoreskë të Greqisë deri në vitin 2012. Por një rrëshqitje toke në 2012 i bëri të pabanueshme gjithë shtëpitë e fshatit. Më shumë se 300 familje u detyruan të largohen nga banesat duke e lënë fshatin të shkretë. Shtëpitë e tyre rrëshqasin çdo ditë e më shumë. Megjithatë pronarët ende paguajnë taksat e tokës apo të banesës. Një foto-reportazh tregon gjendjen e fshatit sot dhe shtëpitë që po rrënohen dita-ditës.