Rrushkull

Gjuetia e paligjshme në zonën e Rrushkullit, sfidon festimet e “Ditës Ndërkombëtare të Ligatinave

Edhe pse moratoriumi i gjuetisë është në fuqi strukturat shtetërore nuk kanë mundur të imponojnë zbatimin në terren. Zona e Rrushkullit (pjesë e Gjirit të Lalzit) në jug të grykëderdhjes së lumit Erzen ka qenë një ndër zonat lagunore me gjueti të vazhdueshme gjatë periudhës së moratoriumit. Kjo zonë është e mbrojtur që në vitin 1995 "Rezervati i Rrushkullit" si dhe shpallur si Zonë Veçanërisht e Rëndësishme për Shpendët, kontrolli dhe ruajtja e saj ngelet jashtë vëmendjes së strukturave shtetërore.