salmon

Salmoni dhe arsyet pse nuk duhet ta konsumoni atë!

Tashmë është bërë shumë e vështirë të peshkosh salmon të egër sepse “stoqet” e Atlantikut janë në zhdukje, ndërsa ato të Paqësorit në rënie. Salmoni që vjen në tryezat tona është thuajse gjithmonë salmon i mbarështimit intensiv, që nuk zëvendëson një alternativë të mirë as për ne e as për ambientin e ekosistemin. Gjithnjë sipas shkencëtarëve janë arsyet pse nuk duhet ngrënë salmoni i kultivuar: Në kultivimin intensiv mbeturinat nuk largohen asnjëherë, as rrjetat nuk i marrin me vete. Mendojeni, është njësoj sikur të mos ndërronit kurrë rërën e maceve…