Sava

Parlamenti Evropian diskuton lumin Sava

Ditën e djeshme një nga lumenjtë e fundit me botë të gjallë të Evropës Qendrore mori vëmendje të vlefshme në Bruksel, ku fondacioni për ruajtjen e natyrës EuroNatur dhe Shoqata Evropiane e Ligatinave Ndërkombëtare e bënë lumin Sava një çështje në Parlamentin Evropian. “Sava është një nga lumenjtë ekologjikisht më të çmuar të Evropës. Megjithatë, ai kërcënohet masivisht nga një radhë projektesh infrastrukturore”, thotë Zyrtari i Lartë Ekzekutiv i EuroNatur Gabriel Schwaderer. Konferenca u drejtua nga anëtari i Parlamentit Evropian Igor Šoltes (Të Gjelbrit/EFA).