sfungjer deti

Kafsha e parë në Tokë erdhi nga deti

Kafsha e parë në Tokë ishte ndoshta një sfungjer deti, kështu janë shprehur shkencëtarët amerikanë. Sipas hulumtuesve, kur ndodhi shpërthimi i Uellsit, një periudhë evolucionare që filloi rreth 540 milion vjet më parë, gjatë së cilës u shfaqën një numër i madh i kafshëve të reja, mendohet që e para të ketë qenë jetë një sfungjer deti. Ekipi bëri zbulimin duke analizuar fosile molekulare, një sasi prej molekulave të gjetura në shkëmbinjtë e lashtë që mbijetojnë edhe sot e kësaj dite. Një molekulë e rrallë është gjetur në shkëmbinj që janë gati 640 milion vjet e vjetër, dhe ka treguar pikërisht këtë fakt.