shira

Një sistem japonez përshpejton alarmet për katastrofat natyrore

Një sistem i ri që bashkon një satelit me një superkompjuter do të përmirësonte ndjeshëm parashikimet meteorologjike dhe do të mundësonte shpëtimin e jetëve duke lajmëruar më herët për katastrofat natyrore, sipas një ekipi të studiuesve japonezë.

Shira të dendur përfshijnë Durrësin, rrugët e qytetin bregdetar pushtohen nga uji

Rreth një orë reshje të dendura shiu mengjesin e sotëm kanë mjaftuar që rrugët në Durrës të bëhen të pakalueshme nga prezenca e ujit. Reshjet e dendura shkaktuan përmbytje në disa zona ku situata më problematike paraqitet në rrugën ‘Skënderbe’, ku rrugët jane bërë të pakalueshme.