Shkolla

Dita e Tokes, edhe ne duam...te kujtojme dhe te mendojme per te ardhmen tone!

Me 22 Prill per here te pare ne Tropoje, REC – Albania ne zbatim te projektit Senior-A, nepermjet shoqates Alpin dhe bashkepunimit me drejtorine Arsimore Tropoje bashkon nxenesit perfaqesues te gjitha shkollave te rrethit per te bere te qarte se uji, ajri dhe toka e ndotur jane evidente dhe ne zonen tone.

Nisma fantastike: Ish-nxënësit kthehen për të ndihmuar gjimnazin ku mësuan në Durrës

Një grup maturantësh të shkollës së mesme “Gjergj Kastrioti” në Durrës, me karriera të rëndësishme jashtë dhe brenda vendit, kanë në plan krijimin e një klubi “Alumni” që do financojë nxënësit më të mirë të gjimnazit dhe po ashtu të ndihmojnë financiarisht shkollën. Ish-maturantë të shkollës “Gjergj Kastrioti” në Durrës, financuan më 1500 euro ndërtimin e një mozaiku në hyrje të saj, blerjen e një kompjuteri

Paketa e Ajrit për mjedis të brendshëm të shëndetshëm

Paketa e Ajrit për Shqipërinë është një mjet edukues i bazuar në rekomandimet e tri programeve kërkimore evropiane, SINPHONIE, SEARCH I dhe SEARCH II (2006-2014), si dhe në rekomandimet specifike për Shqipërinë.

Shkollat në Shqipëri: me dy turne, të mbipopulluara dhe me ajër të ndotur

Vetëm shkollat afër qendrave të qyteteve premtojnë kushte disi të mira për zhvillimin e mësimit. Kushtet higjieno-sanitare janë ende në procese përmirësimi, por nuk mungojnë rastet ku kati i tërë i një shkolle, më gjashtë klasa ose më shumë duhet të përdorë një apo dy tualete, ku uji vazhdon të jetë me orar.