smart

"Tirana Green City" dhe një qytet inteligjent si Tirana

Pas dy dekada e gjysmë përpjekjesh për t’u kthyer në një metropol europian, prej 3 vitesh Tirana ka filluar të krijojë një identitet unik dhe të kalojë në një tjetër stad, atë të të qenurit një qytet inteligjent ose ndryshe “Smartcity”. Kështu, sipas strategjisë “Go Tirana Smart City 2016-2026”, bashkia e Tiranës përmes një nisme të përbashkët me UNDP Albania synon t’i japë zgjidhje problematikave apo mundësive të shumta që ofron qyteti dhe investim përmes ndërhyrjeve të ndryshme.