Sumatra

Ekspedita në “Arkën e Noas” sekrete në Sumatra

Vetëm disa vite më parë, ky vend nuk kishte emër. Dhe në fakt pseudonimi i tij i ri – Kodrat Habadaun – është krijimi i vetëm i konservatorit Haray Sam Munthe. Habadaun në gjuhën vendase ka kuptimin “rënie” – dhe Munthe vuajti pikërisht një rënie të tmerrshme në një nga këto kodra, ndërkohë që kërkonte tigra në vitin 2013. Por Kodrat Habadaun mbetet ende një vend i panjohur nga qeveritë indoneze dhe është një vend bosh në hartat e botës – edhe pse mund të jetë një prej strehave të fundit të mëdha për gjitarët e mëdhenj në ishullin e Sumatras.