Toennes

Gjermania i jep dritën e gjelbër autostradës së biçikletave

Autostradë enkas për biçikleta është përgjigjia e Gjermanisë ndaj bllokimit të trafikut urban dhe ndotjes së ajrit, dhe një mënyrë e sigurtë për të vënë në lëvizje personat “nëntë me pesë”. Kjo autostrade është ëndrra e çdo çiklisti sepse nuk ka semafor të kuq, as automjete, por vetëm një korsi të qetë me një pamje të qartë përpara. Si një paraqitje e shkurtër për një të ardhme më të gjelbër të transportit urban, Gjermania sapo ka hapur pesë kilometrat e parë të një autostrade biçikletash që është përcaktuar të jetë mbi 100 kilometra.