tokio

Medaljet e Tokio 2020 do të prodhohen nga… celularët e vjetër

Komiteti i Lojërave Olimpike dhe Paraolimpike 2020 të Tokios ka filluar një iniciativë fisnike të bazuar mbi riciklimin që do të mundësojë realizimin e medaljeve të arta, argjendta dhe bronxta me celularë dhe smartfonë të vjetër, njofton “The Japan Times”. Ky projekt u shpall të mërkurën e kaluar dhe do të zhvillohet nëpërmjet bashkëpunimit të kolosit të telekomunikacionit “NTT Docomo” dhe të Qendrës së Higjenës Mjedisore Japoneze.