uje

Sistemi i ri i Kinës për prodhimin e shiut mund të rrisë reshjet në metra kub

Kina ka nevojë për ujë dhe përgjigjja e tyre ndaj kësaj çështje është një sistem masiv për modifikimin e motit që po zhvillohet nga Korporata e Shkencës dhe Teknologjisë e Hapësirës së Kinës (CASC). Në postimin e Kinës së Jugut (SCMP) u njoftua se vendi po teston teknologjinë që mund të rrisë sasinë e shiut në Plateau Tibetiane deri në 10 miliardë m3, ose rreth 353 miliard m3 çdo vit.