Ukraine

‘Air Near’, aplikacioni i adoleshenteve që ju tregon nivelet e ndotjes së ajrit

Tre vajza nga qyteti ukrainas Zaporizhia donin të mësonin kodimin kompjuterik. Ata gjithashtu e dinin se ndotja e ajrit ishte problemi më i madh me të cilin përballej qyteti dhe ishin të vendosura për të gjetur një mënyrë për të trajtuar këtë çështje. Në nxitjet e mësuesve të tyre, ata morën pjesë në konkursin e “Technovation” (teknologjinë novatore), një konkurs ndërkombëtar që inkurajon vajzat për të mësuar kodimin kompjuterik dhe për të përdorur njohuritë për të trajtuar çështje specifike në komunitetet e tyre, që kanë ndikim global.