unazim

Nis unazimi i shpendëve migratorë nga specialistët e mjedisit

Jemi futur në stinën e shpendëve migratore dhe specialistët e faunës fluturake kanë nisur identifikimin dhe unazimin e shpendëve të rrallë që vijnë e ikin nga vendi ynë. Këtë herë, AOS (Albanian Ornithological Society) po forcon kapacitetet e saj teknike në një kamp unazimi, një nga më të mëdhenjtë në Europë, të organizuar nga partnerët tanë të Stacionit të Unazimit të Shpendëve të Liqenit Kolon (Hungari). Behet fjalë për shpende të mrekullueshëm të kapur, të matur, të unazuar dhe të lëshuar menjëherë.