ushqime

Ankesat për ushqimet: Skadencat, helmimet, uji i ndotur…

Konsumatori shqiptar vazhdon të përballet me produkte ushqimore të pasigurta. Stina e nxehtë nxjerr më shumë në pah problematikën ushqimore. Hasan Stafa ka 20 vjet që merret me mbrojtjen e konsumatorit dhe rrjedhimisht është përballur me ankesa nga më të ndryshmet. “Për helmime ushqimesh, për ndotje uji, për produkte që skuqen në rrugë, për tregjet e pakontrolluara në gjithë Shqipërinë”, shpjegon Stafa.

Naftë në tokat bujqësore, ndotja prek frutat e perimet

Rafineria e përpunimit të naftës bruto në Balldren të Elbasanit vazhdon të jetë problem më i madh i ndotjes së kësaj zone. Ujërat e ndotur të naftës dhe nënprodukteve të saj derdhen në kanalet vaditëse duke shkaktuar një ndotje katastrofike që shkon përtej Balldrenit dhe Bradasheshit në Elbasan, por përmes frutave dhe perimeve përhapet kudo.