Valbona,

Riverwalk 2016 - Planifikimi i hidrocentraleve, Valbona dhe Vjosa lumenjtë e rrezikuar të Shqipërisë larg duart nga valbona

Me 25 qershor aktivistët do të ngrihen në protestë kundër ndërtimit të hidrocentraleve në Valbonë me moton: “Larg duart nga Valbona” Ndërtimi i disa hidrocentraleve në vendin tonë është nuk është pritur mirë as nga qytetarët shqiptarë dhe as nga ndërkombëtarët. Protesta dhe kundërshtime të njëpasnjëshme i kanë shoqëruar projekte e qeverisë për të ndërtuar hidrocentrale ne Valbonë dhe një Vjosë. Sipas një studimi të fundit nga Riverwalk, mbi 2000 hidrocentrale të reja janë planifikuar të ngrihen në rajonin e Ballkanit.