vdekje e parakohshme

Agjencia Evropiane e Mjedisit publikon raportin e ri për COP21

Në një raport të ri të publikuar për Konferencën e Klimës në Paris nga Agjencia Evropiane e Mjedisit (EEA) në Kopenhagë, vlerësohet se 430,000 vdekje të parakohshme në vit në Evropë lidhen me ndotjen e ajrit.

Shifra të frikshme: Ja sa njerëz vdesin çdo vit vetëm nga ajri i ndotur

Ndikimet fatale të ndotjes së ajrit vërehen në të gjithë planetin. Në vitin 2015, gati 1 në 6 vdekje (rreth 9 milionë njerëz në të gjithë botën) janë lidhur me ndonjë formë të ndotjes së ajrit, ujit, naftës, grimcave kimike etj. Ndotja e ajrit është deri tani shkaktari më i madh i vdekjeve të parakohshme, ka zbuluar një studim i ri i kryer nga Komisioni i Ndotjes së Ajrit dhe Shëndetit tek revista The Lancet. Kjo formë e ndotjes së ajrit ka shkaktuar rreth 6.5 milionë viktima në vitin 2015.