vegjetariane

Harta, shqiptarët populli me përqindje të ulët vegjetarianësh në botë

Vegjetarianizmi ka treguar të jetë një e mirë për planetin, duke qenë se zvogëlon kërkesën për mish, ndoshta duke përmirësuar mirëqenien e njerëzve, duke marrë në konsideratë mbiushqyerjen me mish që nuk favorizon shëndet të mirë. Duke iu referuar edhe Organizatës për Ushqim dhe Agrikulturë të Kombeve të Bashkuara, The Independent ka përpiluar hartën e vegjetarianëve kudo në botë, që siç shkruan, është në trend rritës. Sipas hartës, Shqipëria renditet në zonën më të “çelët” të shteteve në botë, me 0-2 % të personave vegjetarianë.