Vilun

Natyra e paprekur e Vilunit

Udhëtimin në plazhin e Velipojës e vazhdojmë nga skaji më verior i saj, në drejtim të jugut. Kjo është rruga që të çon në plazhin e Vilunit. Pishat dhjetëravjeçare të kujtojnë plazhet shqiptare të viteve të shkuara, kur dora e njeriut nuk kishte ndërhyrë akoma për t’i kthyer në beton. Në zonë gjenden më pak struktura akomoduese dhe restorante. Por freskia dhe qetësia që të ofron pylli e bën mëse të përshtatshme për personat që udhëtojnë me “camper” apo ata që pëlqejnë kampingun me çadra në vend të luksit.