vleresim

Performanca e energjisë në ndërtesa në qytetin e Vlorës

Qendra për Kërkim Bashkëpunim dhe Zhvillim (CRCD) në kuadër të projektit “Një sy për mjedisin” organizoi ditën e premte Konferencën me temë “Performanca e energjisë në ndërtesa në qytetin e Vlorës”. Në këtë konferencë u prezantuan gjetjet e vlerësimit të performancës së energjisë në ndërtesa në qytetin e Vlorës të realizuar nga Qendra për Kërkim Bashkëpunim dhe Zhvillim – CRCD në periudhën maj-shtator 2017.

Performanca mjedisore, Shqipëria e 40-ta në botë, çalon në cilësinë e ajrit

Shqipëria renditet e 40-ta në rang botëror dhe ndër të fundit në rajon për gjendjen mjedisore, sipas Indeksit Botëror të Performancës mjedisore. Indeksi i Performancës mjedisore (EPI) rendit vendet në të gjithë botën sipas performancës së tyre në 2 çështjet prioritare mjedisore: mbrojtja e shëndetit të njeriut dhe mbrojtja e ekosistemeve dhe përpilohet nga Universiteti Yale në SHBA.