wildlife

Ndryshimi i Peisazhit të Kenias për jetën e egër dhe Punëkërkuesit.

Njëzet vjet më parë, ky korridor i jetës së egër në Kenian jugore ishte në rrezik. Një mungesë e vendeve të punës në këtë peizazh të varfër, e të thatë, ku njerëzit gjuanin gjirafa të egra dhe antilopa për mish, dhe prisnin pemët për të bërë qymyr. Me më pak pemë, shkretëtirëzimi u rrit. Uji ishte aq i çmuar sa që barinjtë e kafshëve lokale ndiznin zjarre në gropat e ujit për ti mbajtur gjirafat dhe zebrat larg pirjes së ujit. Mercy Ngaruiya, e njohur si Mamaja e Mëshirës, është një lidere e komunitetit në fshatin Itinyi. "Njerëzit vinin me kova mishi," tha ajo. "Gjithkush po vriste kafshët. Njerëzit po i prisnin pemët për qymyr.