Zagori

A duhet te pritet pylli ne Topove?

Bashkia e Libohoves ka dy vite qe pret dru ne krahinen e Zagories, pylli qe ndodhet mbi fshatin Topove. Justifikimi eshte qe presin dru per shkolla. Gjithsej ne territorin e kesaj bashkie jane 16 shkolla, tre prej ketyre jane ne Zagori. Historikisht per shkollat jane bere rreth 4 m3 dru ne vit per nje shkolle.

Zagori: Turizmi familjar, një model për tu admiruar

Krahina e Zagorisë Greke, 20 km nga kufiri me Shqipërinë, nga një zonë nga më të varfërat në Greqi, sot është ndër 4 krahinat me të ardhurat më të larta për frymë popullsie. Kjo falë një bashkëpunimi shtet -privat për të zhvilluar turizmin familjar. “Një model për tu admiruar dhe për tu marrë si shembull”, thekson Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit, Auron Tare, në një status në facebook. Për të parë këtë model suksesi, Tare sqaron se AKB-ja organizoi vizitën e 15 bizneseve të vogla nga zona e Kurveleshit.