Zall-Herr

Fshati vetëm 25 km larg Tiranës konsumon ujë të ndotur

Në fshatin Kasall, në njësinë administrative Zall-Herr e cila e është pjesë e Bashkisë së Tiranës, vetëm 25 km larg nga qendra e Tiranës, rreth 3 mijë banorë konsumojnë ujë të ndotur nga puset që i kanë hapur vetë. Analizat që janë bërë nga Drejtoria e Shëndetit Publik tregojnë se uji i këtyre puseve nuk duhet konsumuar pasi ka nivel të lartë ndotje. Por banorët thonë se në këtë fshat nuk ka ujësjellës dhe janë të detyruar që si për të pirë dhe për të gatuar të përdorin ujin e puseve pasi nuk kanë mundësi ekonomike të blejnë ujë tjetër.