zhvillimi i qendrueshem

REC Shqipëri akreditohet për modulet e trajnimit në fushën e edukimit për zhvillimin e qëndrueshëm

Nevoja për një edukim sa më të plotë dhe shumë dimensional parashtrohet sot, jo vetëm si një alternativë për të patur individë më të qytetëruar, por edhe si një zgjidhje e vetme për të sfiduar problematikën e shumëllojshme me të cilën përballemi. Problemet mjedisore në nivel global dhe lokal e bëjnë Edukimin për Mjedisin dhe për Zhvillimin e Qëndrueshëm, një ndër dimensionet më të theksuara në përmbajtjen dhe trajtimin e formave të ndryshme të edukimit, si në edukimin formal dhe atë jo formal.

Si ndihmojnë pemët për qytete më të shëndetshme

Nga Pascal Mittermaier*

Majin e kaluar, unë pata fatin jo aq të mirë të vizitoj Mumbain, në Indi, gjatë muajit më të nxehtë të vitit në historinë e këtij qyteti. Temperaturat qëndruan të larta në mbi 40°C për disa ditë me radhë. Dallimi mes qëndrimit nën hijen e një peme dhe qëndrimit nën diell qe si dallimi mes natës dhe ditës. Valë të tilla nxehtësie nuk janë thjeshtë të parehatshme. Ato përbëjnë kërcënime serioze për shëndetin – kërcënime që shpesh anashkalohen në diskutimet mbi trajtimin e rrezikut për mot ekstrem.