zone turistike

“Regullorja” e re në plazhin e durrësit,kujdes, këto gjëra nuk lejohen

Ndërkohë që pjesa më e madhe ankohen për papastërtinë në plazhin e Durrësit, këto rregulla e bëjnë akoma edhe më të vështirë turizmin atje. Newsbomb ka publikuar një listë me rregulla që nuk duhet të shkelen në atë plazh, disa prej tyre janë në rregull me të drejtë, por disa të tjera kanë nevrikosur pushuesit. Bëni kujdes nëse nuk doni që të gjobiteni ose që dikush t’ju shikojë shtrembër.

Via Egnantia shpallet zonë prioritare turistike

“Via Egnania” do të konsiderohet si zonë prioritare turistike. Ministria e Zhvillimit të Ekonomisë, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes e shpalli këtë intenerar, si zonë me përparësi turistike. Falë promovimit që i është bërë së fundmi këtij itinerari, si ndër më të rëndësishmit e antikitet ka nxjerrë në pah potencialin e madh që ka në zhvillimin e turizmit rural dhe historik. Rruga” Egnatia” duke filluar në dy portet e mëdha të Ilirisë së hershme, Vlora dhe Durrësi i sotëm, ishte ura lidhëse më e rëndësishme e Lindjes me Perëndimin, rruga që lidhte Romën e vjetër me Kostandinopojën.