Britania teston rrugë më të lira dhe jetëgjata të ndërtuara me plastikë të ricikluar

Rreth 24.8 milionë kilometra rrugë kalojnë nëpër sipërfaqen e Tokës. Dhe qindra milionë fuçi nafte përdoren për këtë zhvillim. Inxhinier Toby McCartney gjeti një zgjidhje për problemin e shpërdorimit të burimeve natyrore dhe ndotjes plastike në rritje. Kompania e tij, MacRebur me bazë në Skoci, krijon rrugë që janë deri në 60 përqind më të forta se sa rrugët e rregullta të asfaltuara dhe zgjasin rreth 10 herë më shumë – dhe, ato janë ndërtuar me plastikë të ricikluar. Rrugët tona të qyteteve kërkojnë shumë mirëmbajtje me kalimin e kohës duke qenë se moti i degradon ato dhe shkakton hapjen e gropave natyrore. Ndërkohë gjenden rreth pesë trilionë pjesë plastike në oqeane.

Vijo leximin

Print

Anija kozmike Cassini kalon në territorin e paeksploruar midis Saturnit dhe unazave të tij

Anija hapsinore e NASA-s, Cassini, kaloi të mërkurën në një territor të paeksploruar midis Saturnit dhe unazave që e rrethojnë. Ajo u rishfaq ditën e enjte e padëmtuar. Cassini është e para dhe e vetmja anije hapsinore që ka rrezikuar të kalojë në boshllëkun midis Saturnit dhe unazave të tij. Anija e dërgoi sinjalin e parë në tokë të enjten herët në mëngjes, rreth 20 orë pasi ndodhi kalimi. "Ju bëj me dije se anija kozmike Cassini kaloi nëpër boshllëk siç e kishim planifikuar dhe doli në anën tjetër në formë të shkëlqyer,” tha menaxheri i projektit, Earl Maize i Laboratorit Jet Populsion në Pasadena të Kalifornisë.

Vijo leximin

Print

Rinoceronti mashkull i fundit në botë, regjistrohet në Tinder për të shmangur zhdukjen

Ai ndoshta nuk është i dashuri më ideal, por nëse një rinoceront i bardhë verior shfaqet në ekranin tuaj në Tinder, ndoshta do t’ju zgjojë kureshtjen për të rrëshkitur gishtin djathtas ekranit. I quajtur nga ekspertët e kafshëve të egra si “beqari më i përshtatshëm në botë”, 43-vjeçari Sudan është mashkulli i vetëm i mbetur i llojit të tij. “Nuk dua të jem shumë i drejtpërdrejtë, por fati i species varet tek unë,” shkruhet në profilin e rinocerontit në aplikacionin e takimeve romantike. “Unë performoj shumë mirë nën presion.”

Vijo leximin

Print

Trump paditet për nënshkrimin e rezolutës HJR 69 që lejon masakrën ndaj këlyshëve të arinjve dhe ujqërve

Qendra për Larminë Biologjike ngriti një padi në gjykatën federale të qarkut në Anchorage, Alaska, më 20 prill 2017, kundër Departamentit Amerikan të Punëve të Brendshme dhe Sekretarit Ryan Zinke, pasi Presidenti Donald Trump nënshkroi Rezolutën e Përbashkët të Shtëpisë 69 (HJR 69) në ligj më herët këtë muaj, në një lëvizje e cila anulln Ligjin për Strehim të Botës së Egër të Alaskës (Ligji i Strehimit). HJR 69 është një projektligj i diskutueshëm, pjesërisht sepse shfuqizoi dhe riktheu politikat e mbrojtjes për kafshët e egra të Alaskës, të vendosura në kohën e Obamës, duke përdorur një ligj të errët të viteve '90 të quajtur Akti për Rishikimin Kongresional (CRA) - një boshllëk legjislativ që lejon Kongresin e ri të përmbysë rregullat e qeverisë së mëparshme brenda 60 ditëve të para legjislative.

Vijo leximin

Print

Suedia planifikon të ngrohë shtëpitë nëpërmjet kërkimeve në internet

E-mail -et apo fotografitë në Instagram nuk realizohen pa gjurmë karboni: ato ruhen në qendra për të dhënat të cilat vazhdimisht kërkojnë energji për të ftohur serverat. Por Stokholmi vjen me një ide gjeniale për përdorimin e kësaj nxehtësie të çuar dëm: pse mos të ngrohim shtëpitë me këtë nxehtësi? Shumica e qendrave të të dhënave nuk janë shumë miqësore me mjedisin. Sipas një vlerësimi, ato konsumojnë afërsisht të njëjtën sasi energjie sa një industri e linjave ajrore, dhe mendohet që kjo sasi energjie në këto qendra të 3 fishohet në dekadën e ardhshme. Por nxehtësia që prodhohet në këto qendra mund të ndihmojë në reduktimin e përdorimit të lëndëve djegëse.

Vijo leximin

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network