Zjarr i fuqishëm në Kanada: Shpallet gjendja e jashtëzakonshme

Një zjarr i përmasave të mëdha i rënë në pyjet pranë një qyteti kanadez në Alberta ka detyruar autoritetet të evakuojnë rreth 80 mijë banorë të rrezikuar. Në këtë provincë është shpallur gjendja e jashtëzakonshme. Flakët të ndihmuara nga era janë përhapur me shpejtësi drejt banesave dhe kanë shkatërruar dhjetëra shtëpi dhe ndërtesa. Por pavarësisht përmasave shqetësuese të zjarrit, nuk raportohen viktima. Rreth 100 zjarrfikës u angazhuan në shuarjen e flakëve, të mbështetur edhe nga helikopterët. Disa prej banorëve mes lotëve rrëfyen se kishin humbur gjithçka nga zjarri.

Kryebashkiakja e Albertas tha se ky ishte evakuimi më i madh në histori në këtë zonë dhe se prioritet mbetet strehimi i banorëve të larguar nëpër kampet e ngritura.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network