Rusia planifikon vrasjen e plot 250 mijë drerëve, ja pse

Të ballafaquar me një krizë të shëndetit publik, zyrtarët në një rajon të largët të Siberisë kanë propozuar vrasjen e 250.000 krerë drerësh për të minimizuar përhapjen e mundshme të baktereve vdekjeprurëse “antraks”, sipas “The Washington Post”. Alarmi ka filluar në korrik, kur shpërthim i një sëmundjeje që gjendet më së shumti në këto kafshë, ka vrarë një djalë 12-vjeçar dhe ka sëmurur rreth 100 njerëz, një rajon të gjerë Veriperëndimor dhe më shumë se 2300 kafshë kanë vdekur si pasojë e kësaj sëmundjeje.

Guvernatori i rajonit, Dmitry Kobylkin, shpalli gjendjen e jashtëzakonshme, por edhe u përpoq të qetësonte banorët, të cilët rrisin kope të tëra të drerëve siberianë dhe varen nga ata për mbijetesën e tyre.

“Nuk ka epidemi në Yamal”, tha Kobylkin për “Associated Press” më pas. “Vetëm një zonë të vogël është e rrezikuar”.

Gadishulli Yamal, ku ka ndodhur shpërthimi i epidemisë, është evakuuar menjëherë dhe kufomat e kafshëve të ngordhura janë djegur.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network