Australi, liqeni bëhet i kuq për shkak të temperaturave të larta

Sezoni i verës në Australi i ka dhuruar vizitorëve të Westgate Park (pranë Melbournit) një liqen të kuq. Bëhet fjalë për një liqen me ujëra të kripura, për shkak të një kombinimi mes temperaturave të larta, dritës diellore dhe precipitimeve të ndryshme, duke sjellë ndryshimin e ngjyrës. Një ngjyrë e kuqe, e shkaktuar nga algat që ndodhen në shtratin e tij dhe lëshojnë ngjyrë për shkak të nivelit të lartë të kripës. Administratorët e parkut i kanë ftuar njerëzit të shijojnë panoramën, por të mos kenë asnjë kontakt me ujin. Dhe i kanë siguruar të gjithë, në dimër, liqeni do t’i kthehet ngjyrës së tij natyrale, blu.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.