• Kreu
  • Lajme nga bota
  • NASA: Një masë gjigande akulli është duke u shkëputur në veriperëndim të Groenlandës

NASA: Një masë gjigande akulli është duke u shkëputur në veriperëndim të Groenlandës

Një masë gjigande akulli është duke u shkëputur në veriperëndim të Groenlandës dhe pamjet vijnë nga NASA. Gjatë një misioni, studiuesit kanë fotografuar një çarje të re pranë qëndrës së shelfit të akullnajës Petermann. Në fotot e studiuara, ndarja e re duket relativisht shumë afër një shkëputjeje të madhe që po përhapet në drejtim të qendrës së shelfit të akullit. Operation IceBridge thotë në një postim në Facebook se rrjedhja e akullit në mes të shelfit mund të çojë në avancimin e një çarjeje të re. Petermann, një nga akullnajat më të mëdha të Groenladës është zvogëluar vitet e fundit.

Çarjet e mëparshme kanë rezultuar në shkëputjen e masivëve të mëdhenj akullnajash. Në 2012 një ajsberg me përmasat e Manhattanit u shkëput nga shelfi, dhe në 2010, një tjetër ajsberg, këtë herë me 4 fish të përmasave të Manhattan, u shkëput nga Petermann.

Print

News

Archive of all EEA's news releases.

Top Environment News -- ScienceDaily

Top stories featured on ScienceDaily's Plants & Animals, Earth & Climate, and Fossils & Ruins sections.
Feed not found.

Reuters: Environment

Reuters.com is your source for breaking news, business, financial and investing news, including personal finance and stocks. Reuters is the leading global provider of news, financial information and technology solutions to the world's media, financial institutions, businesses and individuals.

BBC News - Science & Environment

BBC News - Science & Environment

Environment | The Guardian

Latest Environment news, comment and analysis from the Guardian, the world's leading liberal voice

Environmental News Network

Environmental News Network
Feed not found.